Mobil: 0763 89 04 99

Argentina – Brazilia

ARGENTINA – BRAZILIA

„PRIN MARIA, LA ISUS, REGELE UNIVERSULUI

BUENOS AIRES (avion) – LUJAN –

IGUAZU (avion) – MARINGA –

SAO PAULO – APARECIDA –

RIO DE JANEIRO – BUCURESTI (avion)

13 – 26 noiembrie = 1.750 euro + 300 lei

 

După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, Papa Pius al XII-lea a trimis lumii creştine acest mesaj de încurajare: „Nu vă temeţi, regatul lui Cristos va rămâne veşnic. Cristos este un rege al inimilor, este un rege care iubeşte şi mântuieşte, este un rege blând şi paşnic, este un rege care ne-a pregătit şi nouă o împărăţie ca să domnim împreună cu El”. Să mergem așadar în pelerinaj prin raiul pământesc a lui Isus, prin Argentina și Brazilia, oferind glorie Regelui Veșnic și Maicii Sale Presfinte, la sanctuarele din Buenos Aires, Lujan, Iguazu, Maringa, Sao Paulo, Aparecida, Rio de Janeiro. În sărbătoarea CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI, vom finaliza pelerinajul nostru în brațele deschise larg ale lui Isus din Statuia Cristos Mântuitorul (Cristo Redentor) din Rio de Janeiro, – statuie considerată una dintre minunile lumii moderne.

PROGRAM PELERINAJ 

ZIUA 1 – Marți 13 noiembrie: BUCUREȘTI – BUENOS AIRES 

ZIUA 2 – Miercuri 14 noiembrie

Transfer la hotel. După masă, tur de oraș, Buenos Aires cu ghid local. Sf. Liturghie cu preotul grupului în Catedral Metropolitana de Buenos Aires. Masa de seară la restaurantul hotelului.

ZIUA 3 – Joi 15 noiembrie

Mic dejun. Excursie (cu metroul și trenul = 20 euro dus – întors) la Lujan (60 km), renumit pentru Fecioara din Luján, patroană a Argentinei, Uruguay și Paraguay. Urmează Sf. Liturghie în Basilica de Luján, Argentina. Cazare și cină. 

ZIUA 4 – Vineri 16 noiembrie

Mic dejun. Buenos Aires (9.45 ) – FOZ DO IGUAZU (11.35 avion). Preluare cu autocarul cu ghid local, pentru Cascadele de pe Iguazú, numite de localnici „Garganta do Diabo”. Cascadele sunt amplasate pe fluviul Iguazú la granița dintre Argentina 80% și Brazilia 20%. Parcul Nacional Iguazú, face parte din Patrimoniul mondial UNESCO, încă din anul 1984. Vizităm partea argentiniană (cca. 30 USD + 5 USD taxa de mediu). Cazare și cină.

ZIUA 5 – Sâmbătă 17noiembrie

Mic dejun. Cascadele de pe Iguazú, partea braziliană. (R$ 63,00 = 20 USD + 10 USD Parcul cu animale exotice). Sf. Liturghie în catedrala din Iguacu. Cazare și cină, la Foz do Iguacu. Vizităm cu ghid local Complexul hidroenergetic binaţional Itaipu. Shopping în zona statului Paraguay. Serată latino cu masă (25 USD). Cazare.

ZIUA 6 – Duminică 18 noiembrie

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Maringa (430 km). Sfânta Liturghie în Catedrala Doamna Noastră a Slavei, cunoscută mai mult sub numele de Catedrala din Maringa. Este situată în mijlocul orașului Maringa din Parana, Brazilia. Această catedrală, ridicată la rang de Basilica Minor, a fost terminată în anul 1972, fiind una dintre cele mai înalte din lume. Cazare și cină .

ZIUA 7 – Luni 19 noiembrie

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Sao Paulo (650 km). Cel mai mare oraș al Braziliei, al Americii de Sud, dar și al întregii emisfere australe Sao Paolo, este cel mai bogat centru urban din emisfera sudică a planetei și cel de al 8-lea oraș ca numar de locuitori din lume. Uriașa urbe braziliană, strânge în aria sa metropolitană nu mai putin de 20.900.000 de locuitori dintre cei 192.300.000 de cetățeni ai Braziliei. Cunoscut pentru arhitectura sa unică, multimea de zgarie-nori, festivalurile, carnavalurile exotice anuale și dimensiunile uriașe ale flotei sale de elicoptere, gigantul Sao Paolo are un motto care nu mai lasă loc de nicio interpretare: „Non ducor, duco!” – Nu sunt condus, eu conduc! Fondat de iezuiți în 1554, Sao Paulo se află la o altitudine de 760 m și la 72 km de coastele Atlanticului. Orașul își păstrează cu mândrie trecutul colonial și fervența credinței catolice, fiind foarte mândru să poarte numele unuia dintre cei mai importanți mărturisitori al lui Cristos. Sf. Liturghie. Cazare și cină .

ZIUA 8 – Marți 20 noiembrie

Mic dejun. Tur panoramic Sao Paulo cu ghid local: Catedral do Se, Avenida Paulista, Monumento a los Bandeirantes, etc. Sfânta liturghie în Catedrala Mitropolitana sau Catedrala Sé. Situată în centrul orașului, este una dintre cele mai mari cinci biserici neo-gotice din lume. Catedrala este închinată Fecioarei Maria, cu hramul în sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului din 15 august. După masă timp liber. Cazare și cină. 

ZIUA 9 – Miercuri 21 noiembrie

Mic dejun. Transfer la Aparecida, cu autocarul la 168 km de Sao Paulo. Oraşul Aparecida găzduieşte Catedrala „Our Lady of Aparecida”, cel mai important loc de pelerinaj catolic din America Latină. Oraşul primeşte anual aproximativ 7 milioane de pelerini. Catedrala la rândul ei găzduieşte statuia „Our Lady of Aparecida”, declarată protectorea Sfântă a Braziliei în 1927, de către Papa Pius al XI-lea. Statuia Fecioarei, găsită în apele Râului Paraiba în octombrie 1717, este confecţionată din argilă şi măsoară doar 40 cm. Culoarea închisă se datorează expunerii timp de aproape trei secole la fumul lumânărilor din altar. Datorită culorii sale, statuia este mai populară printre afro-brazilieni. Ziua Fecioarei Aparecida se sărbătorește pe 12 octombrie, dată care coincide cu cea a descoperirii Americii. În acea zi, sute de mii de credincioși din toată Brazilia se îndreaptă spre sanctuar. Anul acesta se implinesc 300 de ani de la descoperirea statuii. Până acum, au vizitat locul de pelerinaj: Ioan Paul al II-lea, în iulie 1980, când a sfințită noua bazilică, Benedict al XVI-lea, în mai 2007. Papa Francisc a ajuns la sanctuarul Nossa Senhora Aparecida din Brazilia, unde a celebrat prima sa liturghie a pontificatului său în afara Romei, la 24 iulie 2013. Sfânta Liturghie. Cazare și cină.

ZIUA 10 – Joi 22 noiembrie

Mic dejun. Aparecida: Catedrala veche (Sf. Liturghie). Opțional cu telelefericul la Statuia Maicii Domnului și la Crucifix (calea sfintei cruci). Plimbare cu barca pe râul Paraíba, unde imaginea Fecioarei de la Aparecida a fost găsită. Cazare și cină.

ZIUA 11 – Vineri 23 noiembrie

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Rio de Janeiro, (265 km). Rio de Janeiro este una dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii şi totodată una dintre cele mai căutate destinaţii. Rio este unul dintre centrele economice şi culturale ale Americii de Sud. Rio este o metropolă cosmopolită dezvoltată cu aproape şase milioane de locuitori şi cu două milioane de vizitatori străini şi cinci milioane de vizitatori brazilieni. Centru cultural, comercial şi industrial, Rio este locul desfăşurării a numeroase târguri, expoziţii şi conferinţe. Plaja nisipoasă lungă de 90 km, a treia pădure citadină a lumii, Statuia Mântuitorului considerată emblema oraşului, muntele din granit „Pâine de Zahăr” aflat pe ţărm, lacurile şi lagunele fac un peisaj unic din Rio. Sfânta Liturghie. Cazare și cină .

ZIUA 12 – Sâmbătă 24 noiembrie

Mic dejun. Tur de oraș cu ghid local la faimoasele plaje braziliene: Copacabana și Botafago; prin parcul Flamengo, la Memorialul celui de-al 2 lea Razboi Mondial, închinat în memoria soldaților brazilieni care au luptat în Europa. Turul continuă către centrul orașului cu oprire la Noua Catedrală, o clădire modernă, cu o capacitate de 25.000 mii de oameni (comform informațiilor oficiale de pe site-ul Catedralei, 5000 mii de oameni pe banci și 20.000 mii în picioare). Un alt simbol din Rio este Muntele Pâine de Zahăr (cca. 20 euro /10 euro pensionari). Aici se poate ajunge cu telefericul. De pe vârful muntelui înalt de 400 m, se deschide o panoramă minunată asupra Golfului Guanabara, plajei Copacabana şi asupra oraşului Rio de Janeiro. Dupa masă, plajă și baie în Oceanul Atlantic pe una din plajele celebre. Sfânta Liturghie. Cazare și cină .

ZIUA 13 – Duminică 25 noiembrie

Mic dejun. Ultima zi a pelerinajului, în sărbătoarea Cristos Rege. Urcăm pe muntele (Cocoasa, Cocosat) Corcovado la statuia lui Isus Mântuitorul, (aproximativ 15 euro). Situată la 710 m deasupra mării, cu o înălțime de 30 m și o lățime a brațelor deschise de 28 m, statuia lui Isus Mântuitorul, turnată din 1145 tone de beton, a devenit simbol al orașului, fiind și cea mai mare sculptură din lume. Proiectul aparține inginerului brazilian Silva Costa și sculptorului francez Paul Landowsky. Se merge cu mașina până la poalele muntelui, de unde se i-a liftul pentru un drum de 20 de minute. Pe Corcovado se poate ajunge și cu trenul miniatură ce vă duce 3,8 km, de la Cosme Velho, până aproape de trepte. Se urcă pe scări până la baza statuii de unde vom avea o vedere panoramică spectaculoasă de 360 de grade asupra orașului, a plajelor, a golfului Guanabara, a clădirilor și a podurilor. Statuia Cristos Mântuitorul (Cristo Redentor) este considerată una dintre minunile lumii moderne – are chipul sculptat și de românul Gheorghe Leonida. Sfânta Liturghie în capela de la baza statuii. Transfer la aeroport. Rio de Janeiro – Bucuresti . 

PREŢ: 1.750 euro + 300 lei

Preţul include:

– Bilet avion Bucureşti – Buenos Aires –Iguazu; Rio de Janeiro – Bucureşti;

– 12 nopţi cazare cu mic dejun și cină, la hotelurile menționate în program;

– Transport cu autocar pe teritoriul Argentinei și Braziliei;

– Însoţitor de grup și preot însoţitor

– Asigurare medicală.

Preţul nu include:

– Intrările la obiectivele cu plată. Prețurile se pot vedea și pe internet cu mențiunea că, în funcție de marimea grupului și de vârstă, se beneficiază de reducere;

– Tururile cu ghizii locali și ghid însoțitor în Brazilia: cca. 40 – 50 euro/pers. în funcție de mărimea grupului;

– Transportul local;

– Programele opţionale.

ATENTIE: În ambele țări se folosește moneda țării. Sunt case de schimb valutar inclusive la hoteluri. În Argentina se schimbă USD (dolari americani), iar în Brazilia atât euro cât și dolari.

ÎNSCRIEREA: 500 euro până la 01 septembrie 2018 în limita locurilor disponibile.

Plata finală: până la 01 noiembrie 2018.

Ocuparea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierii.

Sosirea la aeroport cu minim 2 ore înainte de zbor.

Pentru informații și înscrieri:

Prof. VICENȚIU CIOCAN

Telefon: 0728 848 498

E-mail: [email protected]

Preot: IOSIF AMITRICIOAIE

Telefon: 0763 890 499

E-mail: [email protected]