Mobil: 0763 89 04 99

Europa Centrală și de Vest

EUROPA CENTRALĂ ȘI DE VEST –

Pelerinaj marian

Bruxelles (avion) – Banneux – Beauraing –

Rotterdam– Hull (ferry) – Walsingham –

Londra – Liverpool – Dublin (ferry) –

Knock – Dublin – Bucuresti (avion)

9 – 18 august = 850 euro + 200 lei 

Sfânta Fecioară Maria, este venerată ca cea dintâi dintre toţi sfinţii, fiind „mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii”. Cinstirea de care Sfânta Fecioară s-a bucurat din partea creştinilor, a început încă din timpul vieţii ei, persoana ei fiind totdeauna asociată în chip firesc cu aceea a dumnezeiescului său Fiu şi înconjurată de dragostea şi respectul celor din jurul Lui. De aceea, sanctuarele mariane, ca locuri de pelerinaj și de rugăciune, sunt prezente pe tot globul pămăntesc dar mai ales în toate țările europene. Am ales în acest pelerinaj marian un traseu mai puțin cunoscut de cinstitorii Mariei, dar plin de încărcătură spirituală, care trece pe la sanctuarele mariane din Belgia (Banneux, Beuraing), Marea Britanie (Canterbury, Londra, Birmingham, Walsingham), Irlanda (Dublin, Knock).

PROGRAM PELERINAJ

ZIUA 1 – Joi 9 august

Întâlnire cu conducătorul de grup, prof. Vicentiu Ciocan, 0728 848 498, în sala de așteptare a Aeroportului București Otopeni, la PLECARI INTERNAȚIONALE, ora 5.00. Decolare la ora 7.05 cu aterizare la Bruxelles Intl Airport (BRU) la ora 9.00. Preluare cu autocarul și deplasare la Beauraing (115 km). La Beauraing, oraş situat la frontiera Belgiei cu Franţa, Sfânta Fecioară Maria apare de 33 de ori la cinci copii aparţinând la două familii: Andrei şi Gilberta Degeimbre şi Fernanda, Gilberta şi Albert Voisin. Sfânta Liturghie de binecuvântarea pelerinajului. Plecare spre Banneux (90 km). La 13 zile după apariţiile de la Beauraing, în ianuarie 1933, urmează apariţiile de la Banneux, un sătuc de circa 300 de locuitori. Vizionara este o copilă de 11 ani, Marieta Beco, dintr-o familie săracă, cu şapte copii, a cărei unică avere este o vacă şi câteva găini. La Banneux au fost, în total, opt apariţii. Sfânta Fecioară Maria adresează apelul obişnuit la convertire, pocăinţă, rugăciune și sacrificiu. Dar ceea ce e specific aici este, titlul de Regină. Întrebată să spună cine este, Sfânta Maria se recomandă: „Eu sunt Maica lui Dumnezeu, Regina cerurilor”. Plecare spre Bruxelles. Cazare, Maxhotel.

ZIUA 2 – Vineri 10 august

Mic dejun. Sfânta Liturghie în biserica regală „Sfânta Maria” împreună cu pr. Filip Cheresi. Tur de oraș pietonal și autocar. Biserica Notre-Dame de Bon Secours. În această biserică, deasupra altarului înalt de marmură albă se află, într-o nișă, statuia din lemn a Notre-Dame de Bon Secours, care datează din secolul al XIV – le și căreia i se atribuie o putere miraculoasă. Catedrala Sf. Mihail, Piața centrală, etc. Cazare, Maxhotel.

ZIUA 3 – Sâmbătă 11 august

Mic dejun. Plecare spre Rotterdam (150 km) prin Anvers. Tur de oraș pietonal (4 – 5 ore). Cel de-al doilea mare port al Europei, Anvers (Antwerpen) are statutul neoficial de capitală a Flandrei, supranumit și orașul diamantelor. Catedrala din Anvers-Catedrala Notre Dame, a fost construită în perioada 1352-1481, oferindu-ne astăzi o idee a bogăției de care urbea s-a bucurat. Lăcașul de cult, te impresionează nu doar prin turnul său înalt de 123 metri și nava centrală imensă ci și prin operele pe care le găzduiește. Se disting capodoperele marca Rubens, respectiv „Coborârea de pe Cruce” și „Înălțarea Crucii”. Notre Dame din Anvers este cea mai mare catedrală gotică din Țările de Jos. Sfânta Liturghie. Rotterdam cel mai mare port european, poarta modernă spre Atlantic a Bătrânului Continent. Din totalul suprafeţei sale de 319 km², uscatul Rotterdamului acoperă două treimi, în timp ce suprafaţa de apă înseamnă o treime. În zona municipală trăiesc peste 600.000 de olandezi, iar în cea metropolitană 1,2 milioane. Tur de oraș pietonal. Opțional croazieră cu Splashtours, adică un autobuz-amfibiu unicat, cu care se pot vedea în 60 de minute cele mai importante obiective turistice ale oraşului. Ora 22.00 ne îmbarcăm pe feribot (cabine de 2 pers.), cu traversarea Mării Nordului până în Maria Britanie – Hull (ora 6.30).

ZIUA 4 – Duminică 12 august

Plecăm spre Walsingham (165 km). Aici se află cel mai important, mai frecventat şi mai cunoscut sanctuar englez, deoarece aici se cinsteşte Sfânta casă a Fecioarei Maria, sanctuarul fiind supranumit „Nazaretul Angliei” sau „Loreto englez”. Aici veneau pelerini din toate clasele sociale, ba chiar şi din rândul nobililor, printre ei numărându-se şi Richard I, Inimă de Leu. Se poate spune că au fost în pelerinaj aici toţi regii şi toate reginele Angliei, iar în anul 1365 chiar regele şi regina Scoţiei. Un alt pelerin celebru a fost Erasm din Rotterdam, care a compus aici celebra rugăciune „Tu unică între toate femeile”. Henric al VIII-lea s-a spovedit aici şi a parcurs desculţ o parte din calea spre capelă, însă, după reforma din anul 1534, a fost distrus sanctuarul, iar statuia a fost arsă. În anul 1578, când a trecut pe aici regina Elisabeta I, totul era doar ruine. În anul 1896, a fost restaurat, dar a fost recunoscut ca sanctuar abia în anul 1934, când, la 15 august, s-a celebrat aici sfânta Liturghie, pentru prima dată după patru sute de ani. Statuia de la Walsingham, care o reprezintă pe Maria şezând pe un tron cu spătar înalt, purtând în mâna dreaptă ca sceptru un crin, iar cu mâna stângă ţinându-l pe pruncul Isus care binecuvântează, a fost încoronată în anul 1954 de către arhiepiscopul Gerald Patrick O’Hara, ca delegat al papei. La câteva sute de metri se află şi un sanctuar anglican, semn că Walsingham este şi un loc de întâlnire între toţi creştinii şi de trăire concretă a ecumenismului. Maica Domnului de Walsingham este cunoscută sub numele de „Fecioara de la Mare”. La 22 mai 1982, statuia Fecioarei de la Walsingham a fost dusă la Papa Ioan Paul al II-lea la Liturghia din Wembley și i-a dat un loc de onoare în timpul vizitei sale britanice. Sfânta Liturghie și Calea Sfintei Cruci. După masă plecăm spre Londra (200 km). Cazare la Osterley Park Hotel, 3* (2-3 paturi).

ZIUA 5 – Luni 13 august

Mic dejun. Tur de oraș Londra cu autocarul și pietonal: Catedrala catolică Westminster (celebrăm Sfânta Liturghie), Palatul Westminster, Palatul Buckingham (schimbarea gărzii), Catedrala Sf. Paul, Ochiul Londrei, etc. Cazare la Osterley Park Hotel, 3* (2-3 paturi).

ZIUA 6 – Marți 14 august

Mic dejun. Londra: Sfânta Liturghie în biserica romano-catolică „St. Sebastian & St. Pancras” împreună cu pr. Marcelin Blaj responsabilul comunității române; British Museum, Muzeul de Științe ale Naturii, Muzeul Madame Tussaud, etc. Cazare la Osterley Park Hotel 3* (2-3 paturi).

ZIUA 7 – Miercuri 15 august

Mic dejun. Plecare spre Liverpool (360 km) prin Windsor. Vizităm cel mai mare castel locuit din lume. Da, locuit, întrucât în wekend-uri de multe ori Regina vine la castel. Vizităm Vechiul oraș portuar Liverpool, a fost înscris în anul 2004 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Catedrala Catolică Metropolitana, cunoscută și sub denumirea de Catedrala lui Cristos Împarat, este o catedrală romano-catolică aflată în orașul Liverpool, Anglia. Aceasta a înlocuit o catedrală mai veche, și anume, pe cea a Sfântului Nicolae, Copperas Hill. Cazare Beaufort Park Hotel 3* (2-3 paturi).

ZIUA 8 – Joi 16 august

Mic dejun. Plecare spre Dublin (Irlanda). Trecem cu BAC-ul între Holyhead – Dublin în Irlanda (11.50 – 14.00). Cazare la hotel Ibis (2-3 paturi). Tur de oraș cu ghid local. Vizităm Catedrala Sfântul Patricks; Casa Leinster; Sediul parlamentului; Muzeul Național; Poșta centrală; Catedrala Sf. Mary.  Întâlnire cu comunitatea românească. Sfânta Liturghie în biserica „Our Lady of Lourdes” din Dublin împreună cu pr. Eugen Ţîmpu.

ZIUA 9 – Vineri 17 august

Mic dejun. Excursie la Knock (400 km dus-întors). Aici se află cel mai mare sanctuar din această ţară: „Fecioara Maria, Regina Irlandei”, de la Knock. Sanctuarul este loc de pelerinaj internaţional, vizitat anual de peste un milion şi jumătate de pelerini. Papa Ioan Paul al II-lea, venind aici în pelerinaj în anul 1979, cu ocazia centenarului apariţiilor, a declarat sanctuarul ca Basilica Minor şi a oferit un trandafir de aur. Pelerină la Knock a fost şi Sfânta Tereza de Calcutta, în iunie 1993. Sfânta Liturghie.

ZIUA 10 – Sâmbătă 18 august

Mic dejun. Zbor Dublin cu Blue Air (10.00) – București (15.40)

Se asigură:

– Bilete de avion cu toate taxele incluse pe relațiile București – Bruxelles și Dublin – București;

– Transport autocar, cu toate utilităţile;

– Feribot între Rotterdam – Hull și Holyhead – Dublin;

– 9 cazări în camere cu 2 – 3 paturi cu mic dejun;

– Asigurare medicală;

– Preot și ghid însoțitor;

PREȚ: 850 euro + 100 lei (calculat pentru 40 plătitori). Reducere de 75 euro pentru cazarea în camere cu 3 locuri.

Nu intră în preţ: intrările la obiectivele cu taxă, programul opţional.

Înscrierea: 300 euro până la 01 iulie 2018 în limita locurilor disponibile

Plata finală: cu 2 săptămâni înainte de plecare.

ATENTIE: Bagajele mari se vor depune pentru autocar în săptămâna 6 – 9 august, la Pr. AMITRICIOAIE IOSIF, MĂNĂSTIREA FRANCISCANĂ, Str. Arcadie Septilici 1/A, Bacău sau la VICENTIU CIOCAN, str. VASILE CONTA 3 Roman, Neamt.

Sosirea la aeroport cu minim 2 ore înainte de zbor.

Pentru informații și înscrieri:

Prof. VICENȚIU CIOCAN

Telefon: 0728 848 498

E-mail: [email protected]

Preot: IOSIF AMITRICIOAIE

Telefon: 0763 890 499

E-mail: [email protected]