Mobil: 0763 89 04 99

Mexic

 

MEXIC – GUADALUPE

MEXICO CITY –TEOTIHUACAN – ACAPULCO –

TAXCO – PUEBLA – CHOLULA –

SAN MIGUEL de ALENDE – ATOTONILCO

07 – 17 decembrie = 1.400 euro + 300 lei

 

Cunoscută ca „Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe”, venerată şi ca protectoare a Americilor, a apărut în mod miraculos pe veşmântul (tilma) unui indian aztec convertit la creştinism – Juan Diego, în Guadalupe, Mexic, în anul 1531. Imaginea Sfintei Fecioare Maria, purtându-l pe Isus în pântecele său, a devenit cunoscută şi venerată nu doar de către locuitorii Mexicului, ci de întreaga lume creştină. Unul dintre principalele obiceiuri legate de Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe este ca femeile însărcinate sau mamele care abia au născut să vină să se închine şi să-şi prezinte pruncii Preasfintei Fecioare Maria, oferindu-i protecţia celei care l-a primit şi l-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu în pântecele ei. Papa Benedict al XIV-lea şi-a exprimat uimirea în faţa unei picturi atât de gingaşe care a sfidat intemperiile timpului: „Totul este miraculos în acest portret ieşit din florile culese de pe un pământ complet arid şi care nu produce decât spini. Este imprimat pe o pânză fragilă încât putem vedea prin ea. Şi totuşi nici suprema ei frumuseţe şi nici strălucirea culorilor nu au fost deteriorate de umiditatea lacului vecin care corodează aurul, argintul şi arama. Pentru nici o altă naţiune Dumnezeu nu a mai făcut atât de mult”. Nici un expert, nici un pictor nu au putut explica cum a putut să reziste acest portret încă din anul 1531. La Lourdes vin circa şapte milioane de pelerini într-un an, iar la Guadalupe vin tot atâţi pelerini la 12 decembrie (aniversarea propriu-zisă) de ziua Sfântului Juan Diego.

PROGRAM PELERINAJ

ZIUA 1 – Vineri 07 decembrie

BUCURESTI – MEXICO CITY – întâlnire cu organizatorul grupului, Prof. Vicentiu Ciocan, 0728 848 498 în sala de așteptare a Aeroportului București Otopeni, la PLECARI INTERNATIONALE. Decolare la ora … și aterizare în Mexic la ora … (vom reveni cu informații). Preluare cu autocarul. Cazare și masă la Hotel Mexicali, 3*.

ZIUA 2 – Sâmbătă 08 decembrie

Mexico City – preluare cu autocarul. Tur de oraș cu ghid local. Se vizitează centrul istoric – cosmopolitan și haotic – declarat Patrimoniu UNESCO, unde sunt situate clădirile istorice și religioase importante. Turul orașului începe cu Plaza de la Constitucion (Piața Constituției), Catedrala Metropolitana, biserica parohiala El Sagrario La Piedra del Sol (Piatra soarelui), Palatul Național, Palatul Prezidențial (în care pereții holurilor largi sunt impodobiți cu picturile lui Diego Rivera), Plaza Santo Domingo – una dintre cele mai vechi piețe din Mexic care adăpostește Portal de los Evanghelistas și Iglesia de Santo DomingoPalatul Inchiziției, Templul Mayor (sau marea piramida a lui Tenochtitlan), monumentul „Îngerul Independenței” care domină Paseo de la Reforma etc. Basilica de Guadalupe construită în onoarea Sfintei Fecioare Maria cu pielea închisă la culoare, a cărei apariție miraculoasă pe dealul Tepeyeac a condus la convertirea a zeci de mii de indieni. Cunoscută ca „Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe”, venerată şi ca protectoare a Americilor, a apărut în mod miraculos pe veşmântul (Tilma) unui indian aztec convertit la creştinism – Juan Diego, în Guadalupe, Mexic, în 1531. Imaginea Sfintei Fecioare purtându-l pe Isus în pântecele său, a devenit cunoscută şi venerată nu doar de către locuitorii Mexicului, ci de întreaga lume creştină. Ne rugăm un moment în fața icoanei Sfintei Fecioare Maria, prin fața căreia trec mii de pelerini pe o bandă rulantă după care participăm la Sfânta Liturghie cu preotul grupului. Cazare și masă la Hotel Sevilla, 4*.

ZIUA 3 – Duminică 09 decembrie

Mic dejun. Tepeyac – Teotihuacan. Sanctuarul Sf. Juan Diego, un loc frecventat doar de indigeni, pe colina Tepeyac. Excursie în „oraşul sacru” Teotihuacan (130 km dus – întors), locul unde se sacrificau sute de mii de vieţi omeneşti pe vârful unor piramide prestigioase: de ex.: Piramida Soarelui închinată zeului principal Huitzopochli, cel iubitor de sânge şi inimi, de cca 500 m înălţime, Piramida Lunei, închinată zeiţei Toananzin, Piramida lui Quezalcoatl, şarpele cu pene, şi alte piramide mai mici închinate unor zeităţi secundare. Aici se vizitează Avenida de los Muertos (Calea Morților), La Ciutadela, Templul Quetzalcoatl, Piramida Lunii, Palatul Quetzalpapalotl și Piramida Soarelui (de aici se spune că se primește energie celestă). Cina și cazare.

ZIUA 4 – Luni 10 decembrie

Ora 5.00. ACAPULCO (700 km dus – întors). Mic dejun la pachet. Excursie pe coasta Oceanului Pacific, la cea mai titrată stațiune mexicană. Un paradis tropical, recunoscut în toată lumea pentru frumusețea sa naturală. Aici se găsește un golf superb, iar munții sunt acoperiți de o vegetație bogată și proaspătă, dar nu în cele din urmă plaje aurii și fine. Baie în Oceanul Pacific. Seara ne întoarcem la hotel. Cazare și masă la hotel Hotel Sevilla, 4*.

ZIUA 5 – Marți 11 decembrie

Mic dejun. Excursie la Taxco (400 km dus – întors), cel scăldat de soare, supranumit și „Florența Mexicului”, ce ar semăna mai mult cu un sat mediteraneean. Orașul aflat la 1800 m altitudine și la 200 km de Mexico City, supranumit și „Orașul de Argint”, are o frumoasă biserică, Santa Prisca (una dintre cele mai importante din America, contrastând cu simplitatea orașului), Statuia lui Cristos, Templo de Guadalupe, dar și tradiționalele ateliere de argintărie. Priveliștea din jurul orașului este încântătoare, orașul fiind înconjurat de dealuri, munți și canioane. Seara ne întoarcem la hotel, cină și cazare. Opțional. Deplasare cu metroul la Guadalupe cu participare la Sf. Liturghie concelebrată de un sobor impresionant de preoţi la ora 24.00.

ZIUA 6 – Miercuri 12 decembrie

SĂRBĂTOAREA SFINTEI FECIOARE MARIA DE GUADALUPE! Mic dejun. Participare la aniversarea propriu-zisă într-o mulțime imensă de oameni în zona Sanctuarului. În tot acest timp indienii indigeni dansează şi cântă afară în ritm de tobe şi chitare, fiecare trib având ritualul şi caracteristicile sale proprii. Cina și cazare.

ZIUA 7 – Joi 13 decembrie

Mic dejun. Cholula – Puebla (300 km dus – întors). Se pleacă spre Cholula, numit și „Locul evadării” sau localitatea cu câte o biserică pentru fiecare zi a anului. Aici se află sediul Universității Americilor, cea mai mare piramidă din America Centrală – Gran Piramide de Tepanapa (65 m) și unele dintre cele mai uimitoare lăcașuri de cult: Biserica de Nostra Senora de los Remedios; Mănăstirea San Gabriel (în interior se află fascinanta Capella Real – un uimitor ansamblu de coloane și colonade), biserica Santa Maria Tonantzinda. Apoi se pleacă spre Puebla, oraș întemeiat în 1531 într-o vale verde înconjurată de 3 dintre cei mai înalți vulcani ai Mexicului: Orizaba, Popocatepetl, Iztaccihuatl (peste 5000 m). Aici se vizitează Piața Principală, Catedrala de la Inmaculada Conception, Biserica de Santo Domingo (care găzduiește Capela Rozariului sculptată în aur, închinată Reginei Rozariului). Seara ne întoarcem la hotel, cină și cazare.

ZIUA 8 – Vineri 14 decembrie
Mic dejun. Excursie la San Miguel de Alende și la Sanctuarul lui Isus Nazarineanul de Atotonilco, aflate în patrimoniul UNESCO. Cina.

ZIUA 9 – Sâmbătă 15 decembrie

Mic dejun. Se pleacă spre orașul parfumat Xochimilco (numele său înseamnă și „locul cu flori” fiind declarat rezervație naturală din 1993) care are o încântătoare catedrală veche și unul dintre cele mai bune muzee din Mexic. Aici vom face o plimbare pe canalele Xochimilco cu niște vaporașe decorate cu flori (trajineras) însoțiți de tarafuri de mariachi. După masă ne luăm rămas bun de la „Guadalupana”, Sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului. Ora 18.00 transfer la aeroport. Decolare .

ZIUA 10 – Duminică 17 decembrie – Se ajunge la București.

PRET: 1.400 euro + 300 lei
Avans: 500 euro până la 01 iunie 2018

Plata finală: până la 05 noiembrie 2018 în contul bancar

Sosirea la aeroport cu min. 2 ore înainte de zbor.

Prețul include:

– Bilet avion București – Mexico City – București;

– 8 nopți cazare la hotel de 3*; demipensiune (mic dejun și cina);

– Transport autocar pe teritoriul Mexicului;

– Ghid local (limba italiană sau engleză) și însoțitor de grup din partea agenției;

– Asigurare medicală;

Prețul nu include:

Intrările la obiectivele cu plată (55 USD = 50 euro) plătiți la plecare; programele opționale.

Pentru informații și înscrieri:

Prof. VICENȚIU CIOCAN

Telefon: 0728 848 498

E-mail: [email protected]

Preot: IOSIF AMITRICIOAIE

Telefon: 0763 890 499

E-mail: [email protected]